padlófűtés

Padlófűtés, ami nem kavarja fel a port

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor egy csodálatos téli reggelen, az ágyunkból kényelmesen kikelve a meztelen talpunk a hideg padlót érinti. Hiába a pihe-puha szőnyeg vagy a radiátor áradó melege, a padlófűtés hiányában bizony irritáló élményben lesz részünk. Míg néhány évtizeddel ezelőtt a padlófűtés kiviteleztetése ritkaságszámba ment, addig manapság már egyáltalán nem számít luxuscikknek, sőt, egyre többen szavaznak bizalmat a fűtéstechnika ezen megoldásának – és nem véletlenül.

A padlófűtés nemcsak gazdaságos, de roppant hatékony is, arról nem is beszélve, hogy egyenletes hőmérsékletet biztosít az adott szobában, akár az egész lakásban is. Mégis, akadnak még néhányan, akik ódzkodnak a padlóba beépített fűtőmoduloktól, mégpedig a lehetséges felszálló por miatt. A por, főleg hosszútávon, komolyan károsíthatja az egészségünket, sőt, akár krónikus légúti megbetegedések kialakulásához is vezethet.

Az igazság viszont az, hogy a hagyományos padlófűtéssel bizony valóban akadhatnak gondjaink a szóban forgó felszálló szemcsékkel. Persze a padlófűtésnek is számos verziója létezik, amelyek közül a fűtőfóliával kivitelezett egységek kétségtelenül a legnépszerűbbek. Ez a nagyfokú popularitás nemcsak a legújabb trendnek tudható be, az infra fűtőfóliás módszer ugyanis, amellett, hogy a hagyományos társa összes pozitív tulajdonságát a magáénak tudhatja, szállóport sem okoz a lakásban, ezáltal biztosítva egészséges környezetet az egész családnak. A fűtésrendszer e típusa gyorsan telepíthető és kitűnő ár-érték arányú.

Legyen szó szőnyegről, hidegburkolatról, laminált parkettáról vagy csempéről, az infra padlófűtés maradéktalanul kivitelezhető minden esetben. Hála az innovatív technológiának, a szóban forgó beépített berendezés nem kavarja fel a levegőt, a tesztek pedig bebizonyították, hogy antibakteriális. Hatékony, környezetbarát és energiatakarékos – kell-e ennél több? A padlófűtés kiváló döntés minden olyan háztartásban, ahol a családtagok az egészségtudatos és zöld irányelvek mentén kívánnak élni.