Egy csésze bulgur 4 személynek elegendő. Alaposan át kell mosni. Két bögre vízzel felöntjük, sózzuk meg és főzzük 5 percig. Ha letelt az idő, vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk 15 percet pihenni. Tálalhatjuk friss vagy sült zöldségekkel, húsokkal. Kétféle változatban kapható a bulgur: apróbb és durvára tört formában, így mindenki megtalálja könnyedén a kedvencét. Eddig a mediterrán, az arab és az indiai konyha használta, de már hazánkba is egyre elterjedtebb a bulgur főzése. Nem is gondolnánk, de nagyon finom pogácsa készíthető belőle. Sokan desszertet készítenek belőle, hiszen semleges ízzel rendelkezik. Adjunk hozzá mazsolát, szárított vagy friss gyümölcsöt, és a hatás nem marad el. Fontos, hogy mindig a kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá az alapanyagokat. Reggeliként elfogyasztva energiával tölt fel.