páramentesítő házilag

Páramentesítő házilag néhány fillérből

Ha a lakásban magas a páratartalom, akkor megvan az esély arra, hogy előbb-utóbb penészfoltok is megjelennek itt-ott, ami további problémákat okoz. A szaküzletekben rengeteg készülék kapható, de ha a lehető legolcsóbban szeretnénk megúszni, akkor tudnunk kell, hogy a páramentesítő házilag kimondottan egyszerűen elkészíthető. A pehelyformában elérhető kalcium-klorid nagyon olcsón beszerezhető a boltokból, ráadásul elképesztő eredményességgel alkalmazható a nedvesség ellen.

Ennek az anyagnak a használatával pár perc alatt összeállítható a páramentesítő házilag, így kivédhetjük a további kellemetlenségeket. A lakásban 40-60% közötti az egészséges páratartalom, de ha meghaladja ezt az értéket, az gyakran rossz közérzettel, fejfájással társul, ezért tenni kell valamit ellene. Nem nagy dolog, pláne ha tudjuk, hogy könnyen és költséghatékonyan készíthető el a páramentesítő házilag. Mindenképpen nagy figyelmet szükséges szentelnünk ennek, mert az egészségünk megtartása a tét.

Hogyan zajlik a penész eltávolítása falról házilag?

Sajnos, néha bármit teszünk is, a penész mégis megjelenik a falon, a sarkokban, a bútorok mögött és a boltokból vehető vegyszeres készítményekkel sem tudjuk eltüntetni. A jó hír, hogy a penész eltávolítása falról házilag is megoldható, vagyis olyan termékekkel, amelyek minden háztartásban vannak. Nem kellenek különleges szerek, a legkézenfekvőbb például a teafaolaj, mivel ez egy természetes gombaölő szer. Nemcsak eltünteti a penészt, hanem megakadályozza az újabb spórák kialakulását is.

Grapefruitmag kivonattal is sikeres lehet a penész eltávolítása falról házilag, ezzel be kell permetezni a foltokat, majd pedig egy száraz ronggyal letörölni. Kisebb kiterjedésű foltoknál elég a 10 perc hatóidő, nagyobbak esetében 1 órát is hagyhatjuk. Az ecet és a citromlé két olyan mindennap használt anyag, amit szintén bevethetünk a penészfoltok ellen. Szuper adottságokkal rendelkezik még a szódabikarbóna is, ennek használata által szintén kivitelezhető a penész eltávolítása falról házilag.