Probiotiukumok emésztési zavarokra

probiotikus-probiotikumok.hu
probiotikus-probiotikumok.hu

Nagyon sokan küszködnek emésztési zavarokkal, és nem is sejtik, hogy a bélflóra egyensúlyának megbomlása állhat ennek háttérben. Az egyoldalú táplálkozással, az előregyártott, gyorséttermi, rostmentes élelmiszerek fogyasztásával hozzájárulunk ahhoz, hogy a bélrendszerünkben elszaporodjanak a kórokozók, a jótékony bacilusok rovására. Ilyenkor pótolnunk kell a jó bacilusokat probiotikumok fogyasztásával. Ennek mikéntjéről a probiotikus-probiotikumok.hu oldalon tájékozódhatunk. A probiotikum gyerekek számára is épp olyan fontos, mint a felnőtteknek.

Táplálkozási szokásainkon is jó, ha változtatunk, minél több gyümölcsöt és zöldséget kell naponta fogyasztanunk. A növényi rostok ugyanis ellenállnak az emésztő enzimeknek, és eljutnak egészen a vastagbélig, ahol a jótékony bacilusok többsége tartózkodik. Ezek tápláléka pedig – amit prebiotikumoknak is nevezünk – nem más, mint a növényi rostok.

Éppen ezért az emésztési rendellenességek megszüntetése érdekében juttassunk minél több probiotikumot a szervezetünkbe, és ezzel párhuzamosan gondoskodjunk a prebiotikum bevitelről is, segítvén a szaporodásukat.

Időnként tisztítókúrát is ajánlott végezni, jó, ha eltávolítjuk a bélfalra tapadt szennyeződéseket. A tisztítókúra után könnyebben megtalálják helyüket a jótékony bacilusok, könnyebben tudnak szaporodni, és hatékonyabban végzik feladataikat.

A probiotikumok azáltal, hogy eleszik a kórokozók elől a táplálékot, számos betegségtől védenek meg. Gátat vetnek a gombák szaporodásának is, így ha kellő számbeli fölénnyel rendelkeznek, nem kell attól tartanunk, hogy fertőző baktériumok, gombák okoznak bélrendszeri megbetegedéseket.