A rekreáció jelentősége az életben

Rekreáció

A rekreálódás nem egy új keletű dolog, csupán mint fogalom terjedt el az utóbbi időben. A rekreáció jelentését Magyarországon 2011-ben fogalmazták meg, ami a napi feszültség, fáradtság feloldására, a testi, lelki és szellemi teljesítőképesség javítására szolgáló aktív tevékenységeket foglalja magába.

Idetartozhatnak a kulturális, társas, játékos és mozgásban gazdag elfoglaltságok, ugyanis az a lényeg, hogy olyan programok legyenek, amelyek eltérnek a hétköznapi feladatainktól, munkáinktól. A rekreáció jelentőségét a WHO, teljes nevén az Egészségügyi Világszervezet is elismeri, ugyanis az egészségi állapotunkra hatással lévő faktorok közül, az életmódunkon a legkönnyebb változtatni.

Míg az öröklött tulajdonságok egyáltalán, a környezet pedig csak nagyon nehezen és bizonyos esetekben módosítható, addig azért, hogy mit csinálunk a szabadidőnkben és miként töltődünk fel, teljes egészében mi felelünk. Tehát, az egészségmegőrzés érdekében, meg a jó testi, lelki és szellemi állapot eléréséért, a rekreáció igenis elengedhetetlen.