Rendkívüli alaposságot követel a tartálytisztítás

A tartálytisztítás mindig legyen alapos
A tartálytisztítás mindig legyen alapos

Manapság már a gázolaj is éppen olyan elterjedtnek minősül, akárcsak a benzin. Ennek köszönhetően, rengeteg cégnek van szüksége egy olyan tárolóra, amelyikben biztonságosan lehet tárolni ezt a veszélyesnek nevezhető anyagot. Szerencsére a rendszeresen kivitelezett gázolaj tartály tisztítása, rendkívüli módon hozzájárul ahhoz, hogy a több évtizedes használat során semmi gond ne legyen a tárolóval. Egyértelmű, hogy a mérgező, veszélyes és éghető anyagok, amibe beletartoznak az üzemanyagok is, egy speciálisan kialakított tartályt követelnek meg, a tárolást tekintve.

Annak érdekében, hogy ezek mindig gondmentesen működhessenek, szükség van az előírt időszakonkénti vizsgálatra. Azonban, ezen teendő elvégzése előtt, egyértelműen szükséges a gázolaj tartály tisztítása. Kétségtelen, hogy a tárolók tisztítása, az üzemanyag tartályok kitakarítása alapvető feltétele az adott szerkezettel való munkavégzésnek, legyen az évente többszöri vizsgálat, egy komolyabb átalakítás, sajátos javítás, előírásoknak megfelelő szabványosítás vagy éppen a gyakran szükséges megszüntetés.

Bármelyikről is legyen szó, a gázolaj tartály tisztítása mindig lényegesnek bizonyul, a maximális biztonság elérése érdekében. Mindenképp fontos tudni, hogy egy adott tárolót kivizsgálni tisztítás nélkül szigorúan tilos és ezt nemcsak a szakemberek, bennfentesek mondják, hiszen erre egy komoly jogszabály is van. Az alaposságot megkövetelő tartálytisztítás feladatát csak a tároló takarítónak és az üzemegység menedzserének beleegyezésével, aláírásával ellátott beszállási engedély, a szükséges mérések, védő- és mentőfelszerelésekkel lehet elkezdeni.

A precíz kitakarítást csakis a 18. életévét betöltött, szakmailag és egészségügyi viszonylatban is alkalmas munkás végezheti el. Természetesen a tisztítást nemcsak maga a takarító személy felügyeli, hiszen előírás vonatkozik arra is, hogy a tartálytisztítás alatt, minimum két fő még részt kell vegyen a teljes procedúrában. Egyértelmű, hogy a tartálytisztítás egy roppant komoly feladat, amelyiket mindenképp alaposan és precízen kell elvégezni.