légfűtéses kandallóbetétek

Sok helyen beválik ez a fajta kandallóbetét

Van bőven, amiből válogatni, ha valaki egy korszerű, mutatós kandallót szeretne. A légfűtéses kandallóbetétek remek választásnak bizonyulnak ebben az esetben. Az efféle berendezések beépítésekor a tűztér körül légcsatornákat szükséges kialakítani.

Ekkor nem szabad megfeledkezni a szellőző nyílásokról sem, amelyek alul és felül is helyet kell kapjanak. Az alsó nyílásokon a szobai, alsóbb rétegekben lévő hideg levegő áramlik be, és felmelegedik a légfűtéses kandallóbetétek testén és a felső nyílásokon a már felfűtött levegő áramlik ki.

Pontosan ezért annyira hatékonyak ezek a szerkezetek. Ugyanakkor más pozitívumoknak is örülni lehet. Ott van a tény, hogy a légfűtéses kandallóbetétek viszonylag egyszerűen beépíthetőek, főleg azért, mert kétféle hőleadásról lehet beszélni. Ott van a sugárzó hő, amit a berendezés az üvegablakán ad le.

A másik a konvekciós fűtés, ahol a hőleadó felület maga a kandallótest. Az utóbbi garantálja a kandalló összteljesítményének közel 60%-át. Milyen más okokból éri meg a légfűtéses kandallóbetétek mellett dönteni? Az is egy jó tulajdonsága ezeknek, hogy szép lassan forgatják a ház légterében a levegőt, és ezért egyenletes fűtést biztosítanak.

Ennek hála egységesebb hőelosztás érhető el, ami azt jelenti, hogy mindegyik szobában egyenletes meleg lesz majd. Igazából ez a légfűtéses kandallóbetét óriási előnye például a hagyományos kályhákkal vagy épp a cserépkályhával szemben is.

Ez utóbbi kettőnél az a gond, hogy a kályha közvetlen közelében nagyon meleg van, azonban a szoba távolabbi részeiben meg sokan már fáznak. Az pedig nem egy jó kandallóbetét, amelyik mellett szabályosan izzad az ember, attól jó pár méterre pedig didereg. Azonban a kandallóbetét pozitív tulajdonságai itt nem állnak meg.

Tudni kell róla, hogy ez egy költséghatékony, relatíve környezetbarát, komfortos hőérzetet garantáló, hosszú élettartamot biztosító szerkezet, ami nem mellesleg egy gyorsan megtérülő beruházás. Az efféle kandallóbetét megannyi változata megvehető a Benkel shopban, ahol a vásárlók a reális áraknak is örülhetnek. Ajánlott megtekinteni az áruház felhozatalát.