Sokáig kitarthat a horgany festék

Horgany festék
Horgany festék

A természet mindent próbára tesz, legyen az élőlény vagy tárgy. Nincs olyan felület, ami örök időkig képes volna ellenállni a kíméletlen hatásainak, hiszen még a legmagasabb hegycsúcs is lekopik lassan. Az ember által létrehozott szerkezetek ugyanerre a sorsra jutnak, de némi horgany festék használatával elhúzhatjuk az időt.

A készítmény nagyobb részt cinket tartalmaz, amelyik kellőképpen óvja a fém felületeket a nedvesség és napfény kíméletlen hatásától. Természetesen nem örökéletű a védelem, a horgany festék is lassan elkopik. Azonban, ha gondoskodunk a pótlásáról, akkor újabb hosszú éveken keresztül megállja a helyét.

Az alaposság érdekében, akkor ne azután fessük le az alkatrészeket, amikor már azok összeállításra kerültek, mert így az illesztések nem lesznek elérhetőek! A darabokat még a felhelyezés előtt kenjük le a horgany festék készítménnyel, és a száradást követően kezdődhet meg az építés! Annak függvényében, hogy mekkora részt akarunk lefesteni, érdemes akár több doboz horgany festék terméket is megvásárolni.