teherautó mérleg

Szerelje be a teherautó mérleget a vezetőfülkébe!

A szabályok betartásával segítünk rendet teremteni, valamint biztonságosan lehet közlekedni az utakon. Annak érdekében, hogy senkinek ne essen bántódása, nem szabad megfeledkezni a tengelysúly mérés fontosságáról. Eme szerkezet felhasználásával Ön tisztában lesz azzal, hogy mennyi súly terhelődik a kerekekre, valamint mennyi az össztömeg. Amennyiben van jogosítványa, akkor minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy egyes utcákba korlátozzák a behajtást, amennyiben a tengelysúly meghalad egy bizonyos mértéket.

Valamint sokkal átláthatóbban fog vezetni a tengelysúly mérés után, ugyanis pontosan tudni fogja, hogy mekkora tömeget szállít. Ebben az esetben felveheti azt a sebességet, amivel még könnyedén képes lefékezni, ha szükséges. A különböző manőverekről sem szabad megfeledkezni, nehogy egy hirtelen kanyarban a rakomány felboruljon. A tengelysúly mérésről többet tudhat meg a hbl.hu honlapon, ahol részletesebb leírást fog találni. Ha elakad valamivel, esetleg nem biztos teljesen a dolgában, akkor nyugodtan felkeresheti az alkalmazottakat a megadott telefonszámon.

Azt is meg kell említeni, hogy a túlsúly miatt büntetést is kaphat, ezért bevethető a teherautó mérleg. Ezáltal pedig időt, energiát és pénzt spórolhat meg, hiszen nem kell többet kitérnie a hídmérlegre, hogy ellenőrizze az össztömeget. Ezt a bizonyos apró szerkezetet a teherautó vezetőfülkéjébe kell elhelyezni és minden lényeges információt tudni fog. Sőt, már olyannyira modern változatai is vannak a teherautó mérlegnek, hogy amikor a tömeg túllépi a beállított súlyt, akkor azt rögtön hangjelzéssel adja a vezető tudtára.

Tehát, bármilyen váratlan változás is történjen a kocsiban, arról minden esetben tudni fog. Nem számít, hogy a jármű légrugós vagy laprugós tengellyel rendelkezik, mert a teherautó mérleg pontosságát ez nem befolyásolja. Az sem gond, ha nincs nagy tapasztalata a technológiában, ugyanis ezen apró szerkezetek használatát bárki könnyedén elsajátítja. A biztonságos közlekedés érdekében, érdemes minél hamarabb beszerezni az eszközt!