parókák

Szintetikus paróka kezelése egyszerű eszközökkel

Soha nem volt még jobb alkalom a mesterséges póthaj vásárlására. Manapság ezek olyan magas minőségben és vezető technológiával készülnek, hogy gyakran összetévesztik a valódi emberi hajjal.

Számos előnyt kínálnak a felhasználónak, többek között képesek hosszabb ideig megtartani a stílusukat, az élénk színüket és általában költséghatékonyabbak, mint a természetes társaik. Mindezek mellett az is jó hír, hogy a szintetikus paróka kezelése meglehetősen egyszerű. Akár hajhullás miatt van szükség parókára, akár a stílus azonnali megváltoztatására, egyre többen fedezik fel a kényelmüket és a sokoldalúságukat.

Bár a szintetikus paróka kezelése az emberi hajból készült társaihoz képest alacsonyabb igényeiről ismert, mégis megfelelő ápolást igényel ahhoz, hogy mindig a lehető legjobban nézzen ki. De egy paróka szalon mindig végigvezeti a vendégeket a lépéseken, hogy pontosan tudják, miként kell gondoskodni a póthajról, ezzel növelve azok élettartamát és megőrizve a mesés megjelenést.

A szintetikus paróka kezelése a mosással kezdődik

Az általános ápolási lépések a samponnal való mosással kezdődnek. Az emberi hajhoz hasonlóan, a szintetikus haj is rendszeres tisztítást igényel. A speciális szintetikus póthaj samponok kifejezetten a mesterséges hajszálakhoz készültek. Ezeket a kozmetikumokat úgy tervezték, hogy kíméletesen tisztítsák a szálakat és eltávolítsák az olajat, port és a formázó termékeket.

Az, hogy a parókákat milyen gyakran kell tisztítani, attól függ, milyen gyakran viselik és mennyire vannak kitéve a szennyezett levegőnek, a páratartalomnak, az izzadságnak és az olajnak. Általában sokkal ritkábban kell mosni, mint a természetes hajat. Ha naponta viselik, körülbelül 2 hetente ajánlott a mosás.

Szép számmal léteznek olyan balzsamok is, amiket kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy lágyítsák, simítsák és alaposan revitalizálják a póthajat, továbbá segítsenek visszanyerni a rugalmasságát, térfogatát és kezelhetőségét. Ezeket óvatosan kell eloszlatni, a gyökerektől a végekig, majd pár perc elteltével hideg vízzel kiöblíteni. Ezután a parókát egy állványra kell helyezni és hagyni megszáradni. Nem kell fésülni, csak az ujjakkal a helyükre igazítani a tincseket.

Paróka szalon is végezheti a kezelést

A felsorolt lépések megvalósítása és a paróka lehető legjobb ápolása érdekében, hasznos lehet befektetni egy póthaj ápoló készletbe, ami mindent tartalmaz, amire szüksége van a rendben tartásához. Sok paróka szalon kínál ilyen ápoló szetteket, amelyek tartalmazzák a szintetikus szálakhoz készült sampont, balzsamot, paróka állványt és kefét.

A Rose Hair Studio segíthet

Ha még mindig bizonytalan abban, hogyan kell megfelelően ápolni a parókát, forduljon bátran a Rose Hair Studio szakértő csapatához, bármilyen ezzel kapcsolatos kérdéssel! Alternatívaként fedezze fel a paróka szalon gyönyörű termékeinek nagy választékát, beleértve az emberi hajból készülteket és a szintetikus póthajakat is! Bármi legyen is a stílusa vagy preferenciája, itt van olyan lehetőség, ami tökéletesen megfelel az igényeinek.

Eltérések a parókák között

Sok betegség okozhat komoly, nagymértékű hajvesztést, ami a nők esetében lelki gondokkal is súlyosbítja, az amúgy sem túl rózsás helyzetet. Szerencsére, sok paróka szalon értékesít igazán élethű póthajakat, amelyekkel el lehet takarni a problémát, egészen addig, amíg a kezelés eredményt hoz.

Persze óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy a szintetikus vagy a valódi hajból készült vendéghaj mellett érdemes inkább dönteni? Nos, a megjelenés tekintetében nincs túl nagy eltérés a különböző anyagból előállított parókák között, de ha valaki vállnál lejjebb érő, hosszabb hajat szeretne, akkor jobb, ha a természetes hajszálakból készült modell mellett dönt.

Ugyanis a hosszabb haj a mindennapok során számtalan fizikai hatásnak van kitéve, ennek következtében a szintetikus szálak kiszöszösödnek, kibolyhosodnak. Ráadásul ezek a vendéghajak nem vághatóak, új fazont sem lehet kialakítani belőlük. A valódi hajból készült parókák esetében viszont nincs ilyen probléma, ezáltal sokkal jobb választásnak minősülnek, bár valamennyivel többe kerülnek.