Távolságérzékelő az akadályok elkerüléséhez

Robot építés házilag

A mai, otthon összeszerelhető robotok egyre fejlettebbek. A legtöbb modellben már van távolságérzékelő. De mégis mi a célja ennek? Nos, ez a modul segít abban, hogy a robot semminek se menjen neki a közlekedés során. Mivel könnyen programozható, ezért a tulajdonosának egyszerű dolga lesz vele. Vannak benne beépített visszajelző LED-ek, amelyek elsősorban a hibakeresésre és visszacsatolásra valók. Az érzékelési tartomány 3-4 centiméteres, a legjobb eredmény pedig 30 fokos szögben várható.

A távolságérzelő kompatibilis a Me típusú alappanelekkel, illetve a jumperes bekötés is lehetséges. A M4-es lyukaknak köszönhetően kombinálható a Makeblock építőelemekkel. A visszajelzések szerint, a kábelezése könnyű feladatnak bizonyul. Jelenleg kedvezményesen lehet megvásárolni a hobbirobot.hu oldalról, ezért érdemes sietni a megrendelésével. Elsősorban akkor veheti hasznát a tulajdonosa a távolságérzékelőnek, ha robotot szeretne készíteni, illetve programozni.

A honlapon körülnézve alkalom nyílik ennek a kiválasztására is. A kínálat egyre nagyobbá válik, ezért nem lesz egyszerű a választás. A robot építés házilag igen népszerű a férfiak körében. Elsősorban azok próbálkoznak meg vele, akik szeretik a műszaki és a mechanikai dolgokat. A kínálatban a legtöbben a kész szettek közül válogatnak. Innen vehetőek kezdőknek és haladóknak való termékek is. Először az oktatói készlettel érdemes kezdeni, hiszen így lehetőség nyílik a betanulásra. A robot építés házilag egyelőre még gyerekcipőben jár, de a jövőben rohamos fejlődés várható.

Az sem jelent gondot, ha valaki az olcsóbb típusok közül akar vásárolni, mert erre is lehetősége nyílik. Az idősebb generáció tagjai közül is egyre többen fedezik fel maguknak a fentebb említett honlapot. A tapasztalatok szerint, hamar megtanulják, hogy szereljék össze a robotokat. A legtöbb típus könnyen átalakítható, ezért akkor is kihívást nyújt, ha valaki egyszer már összerakta. A robot építés házilag egyre kedveltebb hobbivá válik, ezért mindenképpen érdemes rászánni a pénzt a vásárlásra.