fáradtság ellen

Tehetünk a fáradtság ellen hatékonyan

Mindenki életében vannak időszakok, amikor folyton fáradt, levert, álmos és eleinte az évszakok, a frontok gyakori változásainak, a stresszes hétköznapoknak tudják be. De mi van akkor, ha ez az állapot tartósnak bizonyul? Valamit mindenképpen tennünk kell a fáradtság ellen, de a legtöbben nem tudjuk, hogy mit. Amennyiben rendszeresen jelentkezik és igencsak tartós a levertség, a rossz közérzet, akkor elképzelhető, hogy a szervezetünkben alacsony az alapvető ásványi anyagok szintje.

Mivel a szervezet önmagától nem tudja előállítani ezeket, ezért szükséges a pótlásuk, életünk minden szakaszában. Ez bizonyul a leghatékonyabb módszer fáradtság ellen. Azonban a megoldáshoz nem elegendő a multivitamin szedése! Viszont a B-vitamin, egyéb antioxidánsok, a folsav sokat segíthet. Nem szabad a sorból kifelejteni a magnéziumot sem, hiszen ez az egészségünk szempontjából kritikus ásványi anyag. Jótékony hatása van az egész szervezetre, többek között eredményesen vethető be fáradtság ellen is ez az ásványi anyag.

Álmatlanság leküzdésére melatonin ajánlott

Fáradtaknak akkor érezzük magunkat, ha nem tudunk eleget aludni, az éjszakáink úgy telnek, hogy a plafont nézzük, így persze reggel rosszkedvűek vagyunk. A melatonin jótékony tulajdonságai között az első, hogy alvászavarok esetén sokat segít. De mell- és prosztatarák esetében is jó hatású, mert meggátolhatja a daganat növekedését és a rákos sejtek további terjedését. Ösztrogén receptor-negatív mellráknál blokkolhatja az újabb véredények kialakulását. A melatonin gyógyászati szerepére melldaganat esetén rámutatott egy 2014-ben végzett kutatás.

Emellett, a prosztatarákban szenvedő férfiaknál szintén kimutatható ennek a hormonnak a csökkent szintje. Egy tanulmány bizonyítékokat talált arra, hogy ez az anyag jelentős mértékben gátolhatja a prosztatarák sejtjeinek további elburjánzását. Tehát a hormon ígéretesnek tűnő, természetes kezelési módja lehet a daganatos megbetegedéseknek. A melatonin egyéb jótékony hatásokkal is bír az egészségre nézve, ezekről bővebben olvashatunk az osimagnezium.hu portálon.