csecsemő ekcéma

Tehetünk valamit csecsemő ekcéma esetén?

A manapság kapható élelmiszerek legtöbbje intenzív termelésből származik, ezért csak külalakra hasonlít arra, ami valaha volt. A legkisebbek szervezetébe az anyatejen keresztül juthatnak be olyan anyagok, amelyek a csecsemő ekcéma okai lehetnek. Emellett a leggyakrabban a mosószerek, de bizonyos tápszerekben előforduló anyagok is megtalálhatóak a kiváltó okok között, amennyiben a pici valamelyikre érzékeny.

Tehát a csecsemő ekcéma javításában első lépésként az okot kellene felderíteni. Ebben segíthet a gyermekorvos illetve a bába, de a legnagyobb kutatómunka az anyukára és a közvetlen családtagokra vár.

Első kérdés, hogy mit eszik a baba és mivel tisztítják. Minden esetben a bőrfelszínre, ahol a csecsemő ekcéma megjelenik, kíméletes növényi olajokat vagy ezeket tartalmazó krémet érdemes használni. Nagyon fontos volna elkerülni azokat a készítményeket, amelyek parabént vagy egyéb kőolaj származékot tartalmaznak. Bármennyire meglepő, a legkisebbeknek készült kozmetikai termékek nem mentesek ezektől az anyagoktól.