A természetes fogak látszatát meg lehet oldani

Erre való a cirkónium korona

A fogak elhanyagolása, nem megfelelő ápolása általában súlyos problémákhoz vezethet. Ez sok esetben az elveszítésükkel is járhat, így nagy kellemetlenséget okozhatnak. Majdnem minden esetben erre való a cirkónium korona, ami óriási segítség lehet. Manapság ez a leginkább esztétikus és modern anyag a fogpótlásra. Nemcsak szilárdsága miatt népszerű, hanem még fényáteresztő képessége is kiemelkedik.

A cirkónium kémiai anyag, méghozzá fém, ezért nagyon szilárd. Viszont ebben a formában nem lehet felhasználni, így oxigénnel léptetik reakcióba, kémiai eljárás során. Ezáltal magas olvadáspontú, fehér színű fémmentes anyag jön létre. Ebből alakul ki a cirkónium korona, aminek a felhasználását a fogorvosok támogatják és előszeretettel használják, mivel hatszor szilárdabb, mint a természetes fogzománc. Tökéletesen élethű, fényáteresztő képessége a természetes fogakkal megegyezik.

A cirkónium-dioxid vázas fogpótlásnak elég hosszadalmas az elkészítése, a hagyományos porcelán és fémvázas típusoktól. Tehát, erre való a cirkónium korona, majd utána jön a fogak csiszolása és a lenyomat vétele, amit fogtechnikai laboratóriumban készítenek digitális beolvasás során. Ezt a folyamatot számítógépen keresztül végzik el. Ezután a vázpróba következik, itt a fogorvos a helyére próbálja a fogpótlás vázát és ha nincs semmi probléma, akkor jöhet az utolsó simítás.

Ez nem más, mint a végső forma kialakítása porcelánnal bevonva. A fogpótlás minden esetben benyúlik az íny alá, ezáltal teljesen élethű benyomást kelt mosolygás vagy beszéd közben. Nagyon sok fogászati probléma megoldható és kezelhető a megfelelő technológiával, mivel legfőképp erre való a cirkónium korona. Fontos, hogy rendszeresen mosson fogat, legalább naponta kétszer. Ezáltal megakadályozhatja, hogy az ételmaradékok a korona és a fogíny közé kerüljenek. A fogtechnikusok is használják a mindennapokban a fogpótlásra, mivel erre való a cirkónium korona. Minden esetben kérjen segítséget, mert a fogakra a mindennapok folyamán szükség van!