magnézium terhesség alatt

Több okból fontos a magnézium fogyasztás terhesség alatt!

Egy olyan felgyorsult világban élünk, ahol szinte mindenre igyekszünk odafigyelni, kivéve saját magunkra. Olyan gyorsan jönnek a különböző ingerek, hogy alig győzzük tartani a lépést azok feldolgozásában. Ugyanakkor, érdemes olykor kicsit lassítani és alaposan körülnézni, főleg, ha kitett helyzetben vagyunk. A magnézium terhesség alatt a megszokottnál nagyobb dózisban kerüljön fogyasztásra. A szervezetünk képes rengeteg problémát megoldani, főleg akkor, ha ehhez minden fontos összetevő a rendelkezésére áll.

A várandós nők esetében kifejezetten oda kell figyelni az ilyen jellegű részletekre. Egy teljesen új szervezet felépítése rengeteg energiát és figyelmet követel meg. Ennek függvényében a szokásosnál is több ásványi komponensre lesz szükség. Az átlagos mennyiséget 10 mg testsúly kilogrammonként. Ez a mennyiség a 35-ik hétig fedezi a baba és mama szükségleteit, majd a szülés után fokozatosan kell visszavenni az adagolást. A magnézium terhesség alatt kulcsfontosságú szerepet lát el abban, hogy minden rendben menjen.

Miért annyira fontos a magnézium terhesség alatt?

Természetesen egyértelműen nem mondható meg, hogy bizonyos tünetek csak és kizárólag a hiányra vezethetőek vissza, de annak kulcsszerep jut a problémák kialakulásában. A túl kevés magnézium terhesség alatt hozzájárul az idegrendszer nem megfelelő működéséhez, valamint magas vérnyomás kialakulásához. A komolyabb izomgörcsök megjelenése sem szerencsés, főleg a méh körül. A magnézium terhesség alatt tehát legyen kellő mértékben pótolva, hiszen így tud a kicsi szervezete is megfelelően fejlődni. Ugyanakkor figyelni kell, nehogy túlzásba essünk.

Sajnos egyik véglet sem megfelelő, ezért törekedjünk az optimálisra! A túl sok magnézium felborítja a kényes egyensúlyt a többi ásványi komponenssel és vitaminnal szemben, ezért erről az oldalról hiány léphet fel. Konzultáljunk ezért szakemberrel a személyre szabott dózis meghatározása érdekében! Az osimagnezium.hu oldalon további hasznos dolgokat tudhatunk meg arról, hogy mennyire nélkülözhetetlen a magnézium terhesség alatt.