Többkamrás műanyag nyílászáró

Többkamrás műanyag nyílászáró
Többkamrás műanyag nyílászáró

Mindig vitatéma a tatarozás előtt, hogy legyen nyílászárócsere is, vagy csak a falakat javítsák és adjanak egy új színt a lakásnak.

A műanyag nyílászáró nagyon strapabíró szerkezet, nem hiába adnak az utóbbi időben 10 év garanciát is rá. Azonban, minden tönkremegy egy adott pillanatban. A nyílászárókon általában a zárak és a tömítőgumik mennek tönkre hamarabb, de a gyengébb minőségű profilokon, akár repedezés és elvékonyodás is keletkezhet. Ha már több 10 éves az ablak, legyen az fából vagy műanyagból, ideje elgondolkodni a nyílászáró cserén.

Ezt azért érdemes véghezvinni, mert időközben még jobb és még strapabíróbb profilok jelentek meg a piacon, amelyekkel garantáltan megnövekszik a lakás szigeteltségi állandója. A műanyag nyílászáró egy modern háromréteges üveggel csodákra képes a lakásban. Képzelje el, ha a téli fűtésszámla 15-20%-kal csökken! Már maga ez megéri az ablakcserét! Ne habozzon! A modern műanyag ablakok 5-6 kamrás profilokkal készülnek, az erősítés bennük pedig rozsdamentes acélból vannak.