A tökmagolaj mindennapos fogyasztása

A tökmagolaj előnyei

Manapság rengetegféle természetes gyógyító szer létezik, amelyeknek egy-egy részét valamilyen magból préselik ki. Ezek mindegyike különböző problémákon segíthet. A tökmagolaj előnyei a szervezet számára pozitív hatásokkal bír. Az egyik legfőbb tulajdonsága, hogy segít prosztata megnagyobbodás eseténél, így a panaszokat enyhíti. Vizelettartási, húgyúti problémáknál is nagy hasznára lehet.

A hidegen sajtolt tökmagolaj ásványi anyagokban, vitaminokban, valamint telítetlen zsírsavakban nagyon gazdag. A szabad gyökök káros hatásaitól védi a szervezetet, és antioxidánsokat is tartalmaz. A tökmagolaj nem csak akkor fogyasztható, mikor kialakulnak a panaszok, előjönnek a fájdalmak, hanem megelőzés szempontjából is egy nagyon jó csodaszer.

Évszázadok óta ismerik és használják előszeretettel. A hidegen sajtolt tökmagolaj fogyasztása felnőtteknél napi egy kanállal ajánlatos. Külsőleg is alkalmazzák, méghozzá a szépségápolásban. Hidratálja a bőrt, így az megőrzi rugalmasságát és feszességét, illetve a hajra és a fejbőrre is egyaránt kenhető.