konyak

Töretlen a konyak népszerűsége

Franciaországnak számos egyedülálló italkülönlegességet köszönhetnek az emberek, gondolva itt ugye a borokra, pezsgőre és sok minden másra, számtalan speciális régiónak hála. Idesorolható természetesen a konyak is, ami ugye a francia Cognac tartományból származik. A nedű a szőlőbor rézüstben történő lepárlásával készül.
Amint ez kész van, jöhet a legalább két évig tartó tölgyfahordós érlelési eljárás. Aki ért az alkoholos italokhoz, azoknak az elkészítéséhez, ebből rájött vagy már eleve tudja, hogy a konyak igazából nem más, mint egyfajta szőlő borpárlat, ami sok száz éves múltra tekint vissza.

A speciális ital különböző konyak különlegességekből áll és a legfiatalabb összetevő határozza meg a korát. Ennek megfelelően létezik Very Special, Very Superior Old Pale, illetve Extra Old fajta. Magyarországon is sokak nagy kedvence a konyak, ami már az online boltokban is megvehető. A premiumitalnagyker.hu áruházban főleg a 40-43% alkoholtartalmúak a népszerűek, amik fél literes és 700 ml-es kiszerelésben is kaphatók.