Tudjunk meg többet a a goji bogyóról!

Hoji bogyó

Sokan kutatják már régóta a hosszú élet titkát. Nem kizárt, hogy most végre ráleltünk erre! Természetesen, ne gondoljunk itt több száz évnyi pluszra, de már az is sokat jelent, ha az időskort úgy éljük meg, hogy egészségesek és élettel telik vagyunk. Egyre többször felmerülő gyakori kérdésekre válaszok a goji bogyóról kaphatók a megfelelő oldalakon.

De nézzük meg kicsit alaposabban, hogy mégis mi az, ami nagy általánosságban ismert a goji bogyó készítményekről! Származását tekintve egy Ázsiából, a Himalájából származó bokor gyümölcséről van szó, amire valamikor régen, az elmesélés szerint, buddhista szerzetesek bukkantak rá. Itt kezdődött el a goji bogyó fogyasztása. A legenda szerint azok, akik gyakran ettek a gyümölcsből, jóval tovább éltek.

Ma már a világ minden pontjára eljutott a goji számos feldolgozott formában. A goji ital például közkedvelt finomság, aminek kimagasló antioxidáns tartalmáról kimutatták, hogy valóban sejtmegőrző hatású, hiszen leköti a káros szabadgyököket, amelyek roncsolnák azokat. Tegyük bátran mi is mindennapi étkezésünk részévé!