Új Xeon E5 chipek kerülhetnek a legmodernebb szerverekbe

Modern szerver
Modern szerver

A Romley kódnevű termékek ismerői számára talán nem újdonság a hír, hogy hamarosan új generációs,Greantley kódnevű Intel Haswell Xeon E5 lapkák kerülnek a szerverekbe, melyeknek leszállítását az Intel már megkezdte a gyártók felé. Magyarországon is vannak olyan modern szerver üzemeltetők, ahol a chipeket beépíthetik.

Ezeket a lapkákat kizárólag olyan szervereknél lehet majd használni, amelyek két-, és négy csatlakozóaljjal rendelkeznek, melyek egyébként az Intel legnépszerűbb termékeinek is bizonyulnak egyúttal. A cég a szerverpiac közel 95 százalékát birtokolja, s az új fejlesztésnek köszönhetően a szerverek jelentős teljesítménynövekedést érhetnek el. Már most rengeteg megrendelése van az Intel-nek az újdonságra, s valószínűleg ez a közeljövőben csak tovább fog növekedni.

A szerverlapkák egyébként DDR4 memóriavezérlővel integráltak, és olyan cégek is forgalmazzák majd, mint a Micron, vagy a szintén nagy népszerűségnek örvendő Kingston. Az Intel tervei között szerepel, hogy a jövőben a felhasználók igényei szerint akár alkalmazás specifikussá is tehetik majd a szerverlapkákat, ezzel még teljesebben kielégítve a piacon felmerült igényeket.

Az említett DoclerNet egyébként a szerverbérlés, a szerver hoszting, a domain regisztráció és a tárhely szolgáltatások szakértőjeként van jelen a piacon, és szolgálja kimagasló minőségben az ügyfelek igényeit. Elérhető áraival és havidíjaival nagy népszerűségnek örvend, hiszen tervezhetőek, előre kalkulálhatóak a költségek ügyfelei számára, ami napjainkban csöppet sem elhanyagolható szempont.