A vákuumtasak jelentősége a konyhában

Vákuumtasak tárolásra

A vákuumtechnológia segítségével már tartósítószer nélkül is hetekig, akár hónapokig tárolhatjuk a különféle romlandó alapanyagokat. A vákuumtasak rejtekében lévő nyers hús 2-3 nap helyett, akár 9 napig is eláll, fagyasztott állapotban pedig a szokásos 4-6 hónap tárolási idő megtriplázódik és közel 20 hónapon át fogyasztható marad.

A hő-kezelt ételeket, mint a levesek, pürék, sült és főtt húsok, tészták, desszertek, többé már nem muszáj két napon belül megenni, hiszen vákuumtasak védelmében egy hét után is ugyanolyan íz-élményt és látványt nyújtanak, mint amikor elkészültek. Ugyanakkor nemcsak a hűtőben, illetve fagyasztóban helyet kapó ételek esetében lehet a hasznunkra.

Hiszen a szobahőmérsékleten tárolt hozzávalók, nassolnivalók, kenyerek, lisztek, kávék és teák élettartama is megsokszorozható. Ráadásul a vákuumtasak modern főzési technikák alkalmazásában is a segítségünkre lehet, így érdemes állandó tagjává avatni a konyhánknak. Természetesen egy vákuumcsomagoló gépre is szükség lesz, hogy a tasakokat felhasználhassuk, de ha egyszer befektetünk egy ilyen berendezésbe, akkor hosszútávon rengeteget spórolhatunk.