amarillisz

Valósággal elragadó az amarillisz

Léteznek olyan megunhatatlan növények, amelyek már nagyon régóta velünk vannak olykor a kertben, máskor pedig a szobában. Ha egy igazán pompázatos típust akarunk megismerni, akkor az amarillisz képében erre lehetőségünk nyílik. Jellemzője ennek a csodának, hogy hatalmas virágai vannak, amelyek mellett a levelek szinte teljesen eltörpülnek.

Az eredeti piros árnyalat mellet, már több változatot is megtalálunk a kínálatban, hiszen a folyamatos szelektálás és nemesítés keretében megszülettek ezek a szépségek. Minimális odafigyeléssel elérhetjük, hogy egy valóban fantasztikus cserepes virágunk legyen odahaza. Az amarillisz azért igényel némi törődést főleg arra való tekintettel, hogy hagymás virág.

Ennek megfelelően az elvirágzását követően nem sokkal, az őszi szezonban megéri pihentetni, majd pedig január felé ismét elővenni és cserépbe ültetni. Az amarillisz elsőnek mindig a káprázatos virágait bontja, majd csak ezt követően növeszt leveleket. Ha nem győzünk betelni vele, akkor könnyedén szaporítható hagymáról, vagy némi törődéssel magról is megoldható ez a feladat.