A váltó olajok sajátos tulajdonságai

Váltó olajo

Az utakon mindig törekedni kell a biztonságra, bármerre is menjünk. Azonban csakis olyan gépjárművel érdemes elindulni, ami tökéletes műszaki állapotban van. A kellő sebesség elérése érdekében olyan típusú váltó olajok használata szükségeltetik, amelyek kellő kenést nyújtanak az alkatrészeknek. Ezt ugyanakkor sok tényező befolyásolhatja.

Az autó márkája, maximálisan elérhető sebessége, az időjárási adottságok egyaránt fontosak. Ennek tekintetében választhatók ki a váltó olajok leginkább előnyös típusai. Egyik fő mérvadó tulajdonság a viszkozitás, amire feltétlenül figyelnünk kell. A nyári forróságokban inkább a nagyobb értékkel jelzett anyagok az előnyösebbek, míg télen ennek az ellenkezője érvényes.

Tartsuk szem előtt ezeket a tényeket és amennyiben még többet akarunk megtudni a váltó olajok fontosságáról, akkor annak utána olvashatunk többek között a motorolajat.hu oldalon is! Ezen a felületen igény szerint meg is rendelhetjük azt a készítményt, ami esetünkben fokozhatja a jármű működését. Ha eljött a csere ideje, akkor ne feledjük, hogy a váltó olajok tulajdonságai sokat nyomnak a latban!