Vásároljon első osztályú klímaberendezést!

Klímaberendezés
Klímaberendezés

A nyári nagy hőség elől menekülnek az emberek. Egyesek klímaberendezés segítségével hűsölnek, mások csak behúzódnak az árnyékba, fagyiznak, ellátogatnak a strandra, hogy átvészeljék a kánikulát. Autóban utazva sem túl kellemes, ha nincs benne klímaberendezés.

Ennek híján izzadunk, olykor még az erőnk is elhagy. Próbáljuk megmozgatni a levegőt, lehúzzuk az ablakokat, de csak annyit érünk el, hogy kereszthuzat lesz, ami másnap elég fájdalmas lehet, ha például begyullad nyakunkban egy idegszál. Az autóban is szükséges, hogy a klímaberendezés be legyen szerelve, ami kellemesre hűti a járműben a levegőt.

De mennyire fontos, hogy az otthonunkba is felszereljünk egy ilyen kondicionálót? Ebben az esetben is megoszlanak a vélemények. A pro tábor úgy véli, hogy egy tömbház tízedik emeletén akkor is 35 fok van, ha már a Nap lenyugvóban van. 35 fokban pihenni pedig képtelenség, ami igaz is. A kontra tábor azt mondja, hogy ez a készülék felesleges, hiszen fogyasztja az áramot és hosszútávon nagyon károsan hat az egészségre.

Azt tanácsolják, hogy maradjunk az ősi bevált lakáshűsítő módszernél. Este, lefekvés előtt, menjünk ki a házból és csináljunk kereszthuzatot. Ezáltal majd cserélődik a levegő és pár fokkal le is hűl. A kérdés csak az, hogy kinek mit jelent a lehűlés? Van, aki értékeli, ha a szobája hőmérséklete 36 fokról 33-ra csökken, mások számára ez a meleg még mindig elviselhetetlen. Figyelembe véve a klímaberendezés előnyeit, illetve hátrányait, döntse el mindenki maga, hogy szüksége van egy ilyen berendezésre vagy sem!