Vastag Mapegum réteggel ajánlott szigetelni

A Mapegum több módon is felvihető
A Mapegum több módon is felvihető

Mielőtt valaki nekifogna az adott helyiség szigetelésének, fontos a felületek megfelelő előkészítése. Ezen lépés nélkül hiábavalónak bizonyulhat az elvégzett munka, kidobott pénz lesz a megvásárolt, legjobb minőségű termék is.

Mielőtt a Mapegum ecsetelését elkezdenék, ugyanígy figyelni kell, hogy legyen megfelelő lejtése a felületnek, tócsákra, felszivárgó nedvességnek kitett részekre nem szabad kenni. Folyamatos vízbe merülő részek, úszómedencék szökőkutak esetében Mapelastic-ot kell használni.

A padlón kerámia vagy kőlapokból készült burkolattal kell megvédeni a Mapegum vízzáró réteget, a koptató, fizikai hatásoktól. A száraz, előkészített felületre simítóval, hengerrel, ecsettel vagy szórással is felhordható a Mapegum, lehetőleg egyenletes 1 mm rétegben.

Száradás után, a következő réteget keresztirányban kell felvinni, hogy minél egyenletesebb legyen a felület borítottsága, összefüggő, mindenhol zárt bevonat képződjön rajta. Ezért fontos a felület hibáinak felszámolása is, hogy ne szakíthassák át ezt a vízhatlan réteget.