A vízelvezető rács legfőbb paraméterei

Vízelvezető rács

Egy megfelelő ráccsal még a nagyobb mennyiségű víz elvezetése is megoldható, ami bizony rengeteget segít abban, hogy az eső után a sok víz ne gyűljön fel a ház körül. Ehhez, persze, szükséges a vízelvezető rács megvétele és jó beépítése.

Sokan elrontják ezt a lényeges lépést, aztán azon idegeskednek, hogy miért nem annyira hatékony a szerkezet, mint amennyire azt a forgalmazó hirdette. A vízelvezető rács hatékonyságában főszerepet játszik a kellék betonba rakása. Ez még a térkő burkolat lerakása előtt kerül beépítésre, természetesen, betartva a vízelvezető rács paraméterei által követelt igényeket. A betonágyat az elemek oldalára úgy kell felhúzni, hogy a 9 cm vastagságú folyókának maximum az alsó 3 cm-es részéig érhet.

Ez azért fontos a vízelvezető rács esetében, mert így a térkő közvetlen a folyóka mellé kerül, és ennek 6 cm a vastagsága, tehát 3 cm-nél magasabban végződő betonágynál már nem jutna elég hely a térköveknek. Az is nagyon lényeges, hogy a vízelvezető rács közötti hézagok mindig ki legyenek fugázva.