vodka

Vodka narancs nélkül?

Az alkoholfogyasztásnak egyes országokban igen nagy kúltúrája van. Egyes szokásokhoz, eseményekhez kifejezetten hozzápárosítanak egy-egy italfajtát. Ilyen például az oroszoknál méltán kedvelt vodka is. Hazánkban és a fiatalabbak körében inkább a naranccsal vegyített verzió híresült el, azonban érdemes ennél tovább nézni.

Az északi országokban is közkedveltnek tekinthető a különleges víztiszta párlat. A szakértők azt mondják, hogy egy igazán jó minőségű vodkát fel sem kell bontani, mivel már a kinézetéből is meg tudják mondani, hogy prémiumkategóriás-e. Ugyanis minél tisztább, annál nagyobb az értéke.

A vodka egy színtelen, már-már szagtalan párlat, amelynek rendkívül magas az alkoholtartalma. Éppen ezért fogyassza mértékkel! Hűtve adja ki igazán az aromáit, és a selymes, lágy textúráját. Ha ellátogat egy exkluzív bárba, akkor biztos lehet benne, hogy a megrendelt vodkát hűtve, jégkocka nélkül fogják felszolgálni. Természetesen ételt vagy valamilyen rágcsálnivalót is szokás mellé kínálni, hiszen így teljes az élmény.