Zokni előállításához használt kötőtű

Kötőtű
Kötőtű

Télen, a hideg időszakban nem szabad megfeledkezni a réteges öltözködésről, aminek során a vastagabb felső alá még egy atlétát vagy pólót is érdemes felvenni. Az igazán hideg, fagyos napokon pedig egy saját készítésű, vastagabb harisnyát is felhúzhat. A zoknik kialakításához alkalmazott kötőtű kinézetében nagyon hasonlít egy ceruzára, amelyiknek mind a két vége ki van hegyezve.

Erre azért van szükség, mert a zoknik összeöltése során oda kell figyelni a pontosságra. A zoknik vagy harisnyák anyaga sem nevezhető hagyományosnak, mivel nyúlékony, kicsit sztreccses hatású, bár a méret itt is fontos. Az Addi extra vastag kötőtű egy csíkos, bohókás harisnya előállításához remekül felhasználható. Amennyiben szereti a kézzel készült ruhákat, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnia a kötést, amihez olyan fonalat választ, amilyet csak szeretne.

Ha megtekinti a fonalparadicsom.hu webáruház ajánlatait, akkor garantáltan nem fogja csalódás érni, mivel rengeteg magas minőségű gyapjú vagy pamutfonal közül választhat. Természetesen a kötőtű változatok is a legjobb márkától, az Additól kerülnek kiszállításra. Ha sok a szabadideje és nem tudja mivel foglalja el magát, akkor valóban érdemes olyan kötőtű mellett döntenie, amelyik a hosszabb takarók vagy szélesebb sálak kialakításához is alkalmazható.

Ilyen például az úgynevezett körkötőtű. Ez az érdekes kötőtű, a nagyobb méretű alapok előállításához készül. A két hagyományos tű közé a szakemberek egy vastag műanyag szálat helyeztek el, amire felszedheti a szemeket. A kötés vagy a horgolás során, semmiképpen ne feledkezzen meg arról, hogy színvonalas anyagokat használjon! Erre azért van szükség, mert a minőségi anyagok tartósabbak, és hosszabb ideig tudja használni azokat.

A mai világban már egyszerűen nem lehet megfeledkezni a minőségről, mivel az emberek a nívós termékeket keresik. Ha a családjának vagy saját magának szeretne valamilyen kötött kelmét előállítani, akkor válasszon pamutfonalat, ami antiallergén és jól szellőzik! Ha takarót szeretne készíteni, akkor inkább a puhább, de vastagabb fonalak mellett tegye le a voksot!

Fontos, hogy az Ön által kiválasztott kötőtű milyen méretekkel rendelkezik, hiszen ez határozza meg az elkészíthető ruhanemű méretét is. Amikor csak egy kisebb sálat vagy sapkát szeretne kötni, akkor nem szükséges a körkötőtűk különféle változatait nézegetnie, mert azok a nagyobb méretű kelmékhez ajánlottak. Ha van egy szabad hétvégéje, akkor tanuljon meg kötni, mert sohasem tudhatja, hogy mikor lesz rá szüksége!