zománcfesték

Zománcfesték: fontos az előkészítés

A bel- és kültéri fém-, illetve fafelületek java részének szüksége van egy speciális bevonatra, hogy éveken keresztül megtartsák a hibátlan külsejüket. Ekkor jön a képbe a zománcfesték, ami vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik. A zománcfesték a felületre jutó nedvességet taszítja, így késlelteti az átvont fémfelületek korrózióját, illetve a fafelületek korhadását.

A Festék Aréna shopban megvehetők a TRINÁT festékcsalád termékei, amelyek minden kétséget kizáróan beválnak, legyen szó bármilyen fa vagy fém anyagról. Ha valaki azt akarja, hogy a festés igazán tartós legyen, fontos, hogy megfelelően előkészítse az adott felületet.

Első lépésként muszáj eltávolítani az esetleg nem tapadó régi festékréteget, illetve nem szabad megfeledkezni a fa csiszolásáról és a por teljes eltüntetéséről. A zománcfesték felvitele előtt nyugodtan bevethető a TRINÁT szintetikus hígító, ami a port, az olajat és az egyéb kenőanyagokat egyből eltávolítja. A laza, pergő rozsdát vagy régi, nem tapadó festékréteget drótkefével alaposan tanácsos ledörzsölni, majd ismét jól letörölni a port.