méhpempő

A méhpempő a királynő tápláléka

Gondolkozott már azon, mivel magyarázható, hogy míg a méhek átlagos élettartama 60 nap, a szorgalmas kis rovarok királynője akár 5 esztendőt is megérhet? A titok nyitja minden bizonnyal a táplálékában rejlik, ami nem más, mint a szénhidrátokban és fehérjékben gazdag méhpempő.

Ez a „méhek tejeként” is emlegetett szuperélelmiszer az emberi szervezetre is rendkívül jótékony hatással van. Kalciumtartalma a csontjaink és fogaink egészségét védi, a benne megtalálható magnézium pedig elejét veszi a központi idegrendszer elváltozásainak. A méhpempőben ugyanakkor olyan értékes, immunrendszerünket erősítő nyomelemek is előfordulnak, mint amilyen a vas, a cink és a szelén. Mindezek ismeretében nem csodálkozhatunk azon, hogy ezt a méhek által előállított táplálékot sokan szuperélelmiszerként emlegetik.

A debreceni BeoBee méhészet kínálatában 30, 50 és 100 grammos csomagolásban is találunk méhpempőt. A családi vállalkozás virtuális boltjában, a beobee.hu internetes oldalon a legnagyobb – 100 grammos – kiszerelésben kedvezményes áron rendelhetjük meg ezt a csodaszert.