A hajhullás elleni vitaminok védik a szálakat

Hajnövesztés

A probléma hátterében legtöbbször vashiány, stressz, antibiotikumos kezelés vagy a drasztikus diéta áll. A hajhullás elleni vitaminok szedése mindenképp ajánlott, hiszen a szálak egészsége és védelme egyaránt nagyon fontos dolog. Ezek között a H-, a B6-, B12-vitamin, a folsav, a biotin, a cink, a vas és a szilícium pótlása nélkülözhetetlen. A körmökhöz hasonlóan a szálakat is 90%-ban egy fehérjetartalmú szilárd anyag, azaz a keratin alkotja. Ennek termelődéséért a szervezetben két aminosav felel, az egyik a metionin, míg a másik a cisztein.

A hajhullás elleni vitaminok beszerezhetők a gyógyszertárakban, vagy a gyógynövényboltokban. Ilyenkor az étkezésen is kell változtatni. Oda kell figyelni, hogy az tápanyagokban gazdag legyen, sok zöldséget, gyümölcsöt és fehérje tartalmú ételeket kell fogyasztani. A különféle készítményekkel kapcsolatban tudni kell, hogy hatóanyagtartalmuk jelentősen eltér egymástól. A hajhullás elleni vitaminok amellett, hogy az adott panaszt kezelik, még a bőrre is rendkívül jó hatással vannak.

Az efféle szerekkel a szálak nemcsak megmaradnak, hanem sokkal gyorsabban fognak nőni. A hajnövesztés naturális alapanyagú termékekkel is megvalósítható. A ricinusolajat az efféle tevékenységekre használják leginkább. Igazi csodaszerként tartják számon. Kedvező ára miatt is sokan kedvelik, hiszen mindössze párszáz Forintba kerül és bármelyik gyógyszertárból beszerezhető. A hajnövesztés ezzel a készítménnyel minden bizonnyal hatásos lesz, hiszen néhány hét elteltével nemcsak hosszabbak lesznek a szálak, hanem még gyarapodni is fognak.

Ha teheti, alkalmazza kúraszerűen, így hamarabb érheti el a kitűzött célt. A hajnövesztés látványos lesz a ricinusolajjal. Felkenését mosás előtt ajánlják, bele kell masszírozni a fejbőrbe, úgy kell elvégezni, mint a festést. Ezután a hajat jól be kell bugyolálni és több órán át érdemes rajta hagyni, majd ezután le kell mosni. A folyamatot heti két-három alkalommal el lehet végezni. Amellett, hogy a hosszabb szálak elérését garantálja, a töredezett végeket is ápolja.