címkenyomtató

Milyen az ideális címkenyomtató?

Napjainkban a termékek úgy kerülnek forgalomba, hogy vonalkódot kapnak. A kereskedelemben a címkenyomtató tehát nélkülözhetetlen eszközzé vált. A kis és nagyvállalkozások, a magánszemélyek egyaránt kötelesek vonalkóddal ellátni a termékeiket. Ezen kívül jól jön az irodákban, valamint a könyvtárakban. Használatával egyszerűsíthető a dokumentumok és a könyvek nyomon követése. A vonalkód nyomtató sokféle kivitelben kapható. Beszerezhet kisebb teljesítményű asztali változatot, vagy választhatja a nagy ipari címkenyomtató valamelyikét.

Abban az esetben, ha naponta több mint 200 darab etikettet szeretne kivitelezni, akkor mindenképp javasolt a megvásárlása. Egy minőségi darab nagyban megkönnyítheti a munkáját. Amennyiben nem több, mint napi 2000 darab etikettet nyomtat, elegendő a kisebb asztali matrica nyomtató igénybevétele. A termékhez a vásárlás során kap egy magyar nyelvű címketervező programot, amely rendkívül egyszerűen használható. A címkenyomtató ezen változatának nem okoz gondot a többféle méretű etikett használata.

Ez az eszköz nagyon hasznos, hiszen a megtervezett etiketteket menteni lehet a későbbieket pedig módosítani. Az asztali matrica nyomtató praktikusnak nevezhető. Kis helyigényű, ezért könnyen elfér, például egy íróasztalon. Festékcsere esetén sem foglal nagyobb helyet, mint használat közben, hiszen a fedele felfelé nyílik. A kellő karbantartással az eszköz hosszú évekig kifogástalanul végzi a dolgát, megkönnyítve ezzel az Ön munkáját. A matrica nyomtató gondozásáról érdemes néhány dolgot tudni.

A nyomtatófej élettartamát úgy hosszabbíthatja meg, ha heti egy alkalommal az alkatrészt, persze kihűlt állapotban szesszel egy papírtörlő segítségével alaposan megtakarítja. Ezen kívül ajánlott a munkavégzés közben lemorzsolódott papírdarabokat, szöszöket és a lerakódott port eltávolítani a matrica nyomtató burkolata alól. Továbbá biztosítani kell az állandó hőmérsékletet, illetve a páramentességet. A vonalkód nyomtató lehetőleg olyan helyen legyen üzembe helyezve, ahol nem tud leesni. Ha ezeket betartja, akkor a matrica nyomtató hű társa lehet a munkavégzésben.