MTB női kerékpár

MTB női kerékpár egyedi paraméterekkel

A mountain bike első ránézésre talán a férfiasabb biciklik közé tartozik. Széles, recézett külső gumik, sportos vázkialakítás, szélesebb kormány, strapabíró alkatrészek jellemzik ezeket a típusokat. De miről ismerhető fel egy MTB női kerékpár?

Persze a színe is egyértelművé teheti, hogy melyik nemnek szánták az adott modellt, de sokkal lényegesebb, hogy milyen a méretezése az adott biciklinek, hiszen a nők és a férfiak anatómiája némileg eltérő, ami ebben az esetben főként a testméretek miatt lényeges.

A váz méretezése kisebb mérettől indul, továbbá rövidebb fejcsővel és hosszabb nyeregvázcsővel, illetve homlokcsővel rendelkezik. Mivel a hölgyek válla általában keskenyebb, ezért a kormány szélességét is ehhez igazítják.

Az MTB női kerékpárok ezért rendszerint keskeny, hajlított kormánnyal vannak felszerelve. A kisebb kézméret miatt, a fékkarok elhelyezése is közelebb került a kormányhoz. Mivel az MTB női kerékpárok kategóriájában az első teleszkóp alapfelszereltségnek számít, ezért ennek a mozgását is a hölgyek súlyához állítják be.