szakácskabát

Fehér és fekete szakácskabát

A szakácsok időnként nagyon meleg munkakörnyezetben kénytelenek dolgozni, úgyhogy ennek megfelelően kell kiválasztaniuk a ruházatot is. Szerencsére létezik rövid ujjú és egyedi, lélegző hátrésszel ellátott szakácskabát is, aminek ugyanakkor tartós az anyaga, jól bírja a mindennapi használatot. A legfontosabb, hogy az adott ruhadarab kényelmes viseletet nyújtson, illetve valamennyire megvédje a felhasználóját a balesetektől.

Általában a hosszú ujjú szakácskabát melegebb, mint a rövid ujjú változat, azonban ez megakadályozza vagy csökkenti az alkart érintő forrázásos vagy égési balesetek hatásait.

Ugyancsak a biztonság miatt van ellátva a legtöbb modell kétsoros gombolással, másrészt viszont átgombolható, így a felső, szennyezettebb ruhaanyag alulra kerülhet, a tiszta rész pedig felülre. A szakácskabát kivehető gombjainak köszönhetően, könnyebb a mosása és a vasalása is. A ruhadarab hagyományos színe a fehér, de napjainkban már egyre nagyobb teret hódít a konyhákban a fekete szakácskabát is.