kellősítő mire jó

Nem mindegy, hogy a kellősítő mire jó

A vízszigetelés olyan alapvető feltétel, ami az újépítésű ingatlanok esetében már engedhetetlen. Ehhez képest, néhány évtizeddel ezelőtt még épültek olyan lakások, ahol ezt mellőzték. Sajnos a salétrom ilyen esetekben gyakran felmerülő, károsító tényező, amit csak utólagos munkálatokkal lehet kivédeni. Ha szigetelés, akkor az alapozással is törődni kell.

Itt pedig kiderül, a kellősítő mire jó. Ez voltaképpen egy speciális komponens, aminek a szerepe, hogy a betonfelületre lekenve tömíti az esetleges hézagokat, megköti a porszemcséket és remek tapadást biztosít a ráhelyezett bitumen lapoknak. Ennél fogva, a szigetelő lemezek nem fognak elcsúszni és garantálják a vízzárást.

A kellősítő mire jó és miként működik?

Miként működik? Voltaképpen egy kenhető komponens, ami megszáradva szilárd felületet képez. Úgy tudja kifejteni a hatását ideálisan, ha kellő vastagságban, általában több mm vastagon van feljuttatva. Lánghegesztéssel megolvasztják a felső részét, ahogyan teszik ezt a bitumenlapok alsó felületével, így remekül összeforr a két anyag és a nedvességnek esélye sem lesz ezeken átjutni.

Érdemes tehát tisztában lenni vele, hogy a kellősítő mire jó és milyen körülmények között vethető be. Az epulet-gep-eszet.hu oldalon részletes leírást találunk erre vonatkozóan. Voltaképpen nemcsak vízszintes felületekre, hanem függőleges részekre ugyanúgy alkalmazható. Bár a talajvíz lentről szivárog fel, de a lapos tetők esetében a csapadék is jelenthet problémát, ezért itt szintén megtapasztalható a haszna.