kineziológiai tapasz

A kineziológiai tapasz használata és felépítése

A kinesiology szalagot rengeteg problémára lehet alkalmazni. A krónikus fájdalmak, ízületi és izom sérülések, különféle rendellenességek, részleges szalagsérülések esetén a kineziológiai tapasz jó választást jelent a gond enyhítésére és kezelésére. Segítségével nem mellesleg a fájdalomcsillapítás és tehermentesítés is sokkal egyszerűbb, illetve a hegek, a véraláfutások enyhítése és a duzzanatok csillapítása is megoldható.

Sokan használják ezt például az izomszakadás után, rehabilitáció során vagy épp az izomláz enyhítésére, az érintett terület rögzítésével. Kevesen tudják, de a kineziológiai tapasz a megfelelő alkalmazással még a menstruációs fájdalom enyhítésére, gerincferdülésre kiegészítő terápiaként, csontkinövés, bütyök kezelésére, terheseknél a has tartására, derékfájdalomra is kiváló.

Hogyan is néz ki a sokoldalú kinesiology szalag? A manapság kapható termékek zöme közel 95%-ban pamut és nagyjából 5%-ban spandex. Az utóbbi biztosítja a rugalmasságot. Általában 5 cm széles kellékről van szó, de nyilván léteznek eltérő méretek. A kineziológiai tapasz ragasztó rétege fontos tartozék, ami általában egy akril antiallergén ragasztó. Magas pamuttartalmának, valamint az emberi bőrhöz hasonlítható kialakításának köszönhetően, nagyon ritka, elhanyagolható mértékű az allergiás reakció erre.

Rengeteget segíthet az izomlazító krém

Biztos mindenkinek ismerős az izomláz vagy az izomgörcs. Szerencsére manapság nem kötelező megvárni, amíg a tünetek maguktól elmúlnak, hiszen bevethető az izomlazító krém. Ennek több fajtája ismert. A legtöbben a vény nélkül kapható, számos reklámból ismert, hűsító vagy melegítő hatású krémeket alkalmazzák.

De egyre népszerűbbek a szájon át bevehető gyógyszerek, a természetes összetevőket tartalmazó illóolajok. Amikor viszont nagy a baj, akkor a legtöbbször a szakértő által felírt, az izmokat érintő krónikus fájdalmat enyhítő gyógyszerek segíthetnek. Sportsérülések vagy izomláz esetén nyugodtan alkalmazható a sima izomlazító krém. Ha meghúzta az ember a derekát vagy épp elaludta a nyakát, bátran használhatja az izomlazító krém készítményt.