Mikor nem praktikus a gurulós bőrönd?

Az utazás mindig izgalmas, ám kihívásokkal teli élmény. Már maga a bepakolás megmérettet bennünket, ahol a legjobb legósokat megszégyenítő módon kell bepakoljunk mindent egy ici-picinek tűnő táskába, még akkor is, ha az egyébként egy hajókoffer méretével vetekszik.

A gurulós bőrönd általában nagyon jó választás, de vannak helyzetek és desztinációk, amikor nem túl praktikus. Nézzük meg, hogy melyek ez az esetek, így az is ki fog derülni, hogy az összes többi helyzetben nyugodtan útnak indulhatunk ezzel! Elsőként meg lehet említeni a körutazás egy bizonyos típusát.

Az úgynevezett „backpacking” azaz hátizsákos utazás hazánkban nem annyira terjedt el, mint máshol, de azért magyar résztvevők is vannak szép számmal. Ilyenkor egyáltalán nem ajánlott a gurulós bőrönd, annál inkább egy hátizsák, hiszen az utazó ebben az esetben gyakran vált szálláshelyet, egy héten akár többször is, így a hátizsák kényelmesebb.

Persze ennek megvan az a hátránya, hogy sokkal kevesebb dolgot tudunk magunkkal vinni, illetve a hátunkon kell cipelni a súlyt. A gurulós bőrönd szintén macerás lehet az olyan országok körbejárása esetén, mint mondjuk Kambodzsa, ahol a poggyász többször is a sár fogságába eshet.

Összegezve tehát, ha sokat és gyakran gyalogolunk, mindezt pedig az összes cuccunkkal tesszük, akkor ne ezt a típust válasszuk! Minden más esetben sokkal kényelmesebb és praktikusabb a gurulós bőrönd, nem is beszélve arról, hogy a kínálat nagyságának köszönhetően. ma már megannyi méret szín és forma elérhető, a minosegitaska.hu oldalon verhetetlen árakon.